18. elo, 2021

Elätkö omaa unelmaasi vai jonkun toisen?

Elätkö omaa unelmaasi vai jonkun toisen?

Onko siulla tunne, että aina on kiire? Niin kiire, ettet oikein muista itsekään mitä asiaa oikeasti tavoittelet? Vai onko tavoitteet jonkun toisen asettamia? Mitä et ehkä tiedosta.

Mietitkö oletko unelma työssä? Onko työlläsi merkitys?
Oletko työssäsi siksi, että se näyttää muiden mielestä hyvältä ja pystyt maksamaan laskut.

Itse mietin itsekseni... mitä muut ajattelivat, perhe ja lähellä olijat, jos rupean opiskelemaan. Joskus se vaan käy niin, että joku asia, mikä joskus oli unelma ei olekaan sitä enää tänä päivänä. Olet ikään kuin kasvanut unelmasta ohi. Tai kenties saavuttanut jo kaiken mitä halusit.

Mietitkö sitä, että onko nykyinen työsi omien arvojen mukainen? Vai saitko aikanaan kasvumallit kotoa tiettyihin arvoihin? Elätkö siis omaa unelmaa vai jonkun toisen?

Mieti. Millaista tekemistä tarvitset enemmän ja millaista vähemmän jotta pääset eteenpäin elämässä. Voit myös miettiä ketkä ja mitkä asiat auttaa siuta tällä polulla?

Voit myös jututtaa ihmisiä ketkä tekevät näitä asioita työkseen. Ja koettaa siten miettiä tuntuuko tämä siltä omalta jutulta?

Onko siulla joku huoli... mikä estää siuta tekemästä näitä valintoja? Liittyykö se esim. rahaan tai ajankäyttöön?
Mieti. Miten asiat olisi toisin, jos et ajattelisi näin. Mitä sitten tapahtuisi, jos päättäisit muuttua? Miten asiat ratkeaisivat itsestään omalla painolla. Usein omat ajatukset johdattelevat meitä tähän suuntaan.

Ajattele. Mikä on se ensimmäinen pieni askel kohti tavoitetta, jotta pääset alkuun. Laita kalenteriin asioita.
Vaatii kärsivällisyyttä. Asiat eivät etene hetkessä. Jos joku asia ei toimi. Kokeile jotakin uutta tapaa toimia. Jos teet kaiken aina samalla tavalla. Pääset samaan tulokseen.

Jotkut asiat vaativat monen vuoden panoksen... tärkeintä on päättää ja lähteä rohkeasti yrittämään.

❤️t.Päivi