3. tammi, 2021

Hyvää Uutta Vuotta lukijat!

En taas tiedä mistä omat ajatukseni 😳lähti liikkeelle?

Mut... rupesin miettimään naiseutta keski-ikäisenä.
Ensimmäisenä tuli mieleen...Onko itsellä ulkonäkö paineita?
Jotenkin ajattelen, että sitä hyväksyy jo itsensä semmoisena kuin on. Mitä sitten jos on pienet hamsterin posket? Muutama ryppy siellä täällä. Voin itse edelleen päättää mihin vaatteisiin pukeuduin, minkälaista hiustyyliä käytän saatikka meikkiä. Nehän on on osa miuta ja miun omaa persoonaa. Se, että 50v alkaa lähestyä... ei tänä päivänä tarkoita sitä, että istutaan keinutuolissa Aino tossut jalassa. (Ellei sitten näin halua tehdä). Vartalon malli muuttuu...maan vetovoima vetää puolensa, mutta hyvä nainen on aina hyvä nainen?!
Toiseksi sitä miettii, että ne ruuhkavuodet ovat takanapäin. Olisi aikaa itselle.

Toisaalta vanhemmat alkavat olla puolestaan siinä iässä, jos nyt ovat elossa, että saattavat tarvita enemmän apua yms.
Myöskin parisuhteen merkitys on korostunut entisestään. Onneksi sitä on ollut aikaa hoitaa silloinkin edes jotenkin... vaikka elämä meni aikalailla lapset edellä. Noh! Tuota aikaa en kadu millään muotoa. Se on aika mitä ei voi elää, kun silloin, kun sen aika on. Lapsen lapset eivät kuulu vielä meiän elämään. Vaikka osa ikäisistäni jo elää tätäkin hetkeä. Sitä mielenkiinnolla kuuntelee ja ajattelee millaista semmoinen elämä mahtaa sitten joskus olla, jos semmoista saa kokea. Eihän nämäkään mitään itsestäänselvyyksiä ole.

Ammatti mielessä sitä haluaa ajatella, että elämänkokemusta ja työvuosia on kertynyt roppakaupalla. Mitä ei koulussa opita. Ja opiskelukin on tuntunut erilaiselta, kun sillekin on ollut aikaa. Sitä kyllä huomaa muuttuneensa erilaiseksi kun esim. 20v-30v sitten. Oon oppinut sanomaan EI ja pitämään omia puolia. Sitä myös miettii itsekseen viimeistään tässä vaiheessa. Onko tämä nyt se juttu missä loppuelämän haluan viettää? Puuttuuko siitä jotakin vai voisiko siihen lisätä jotakin. Onko työrintamalla oikeasti sitä ikäsyrjintää vai joko osataan arvostaa enemmän noita työvuosia, ikää yms?!

Loppuun voin todeta. Sitä on kertynyt jo elämänkokemusta sen verran, että osaa erottaa ns. Jyvät akanoista... kenen kanssa haluaa aikaa viettää jne.

Tämmöisiä sunnuntai ajatuksia rakkaat ystävät❤️.