Terveisiä Digital Summitista

Tänään meillä alkaa Oriflamessa jakso 5. Tällä jaksolla 5 tulee tasan 18 vuotta, kun olen ollut mukana Oriflamessa. Se on pitkä aika... kun aloitin lapseni olivat pieniä, vaippaikäisiä. Nyt he ovat aikuisia. He ovat siis käyttäneet Oriflame tuotteita lähes koko ikänsä.

Oriflame tarinani pääpiirteissään on se, että halusin hoitaa lapseni itse, tienata rahaa ja päästä matkustelemaan ympäri maailman. Ja kaikki unelmani ovat toteutuneet.

 

Viimeisenä haku iltana päätin, että hakeudun tänne Digital Summittiin. Ajatuksena, että saan sieltä jotakin uusia vinkkejä socialisessa mediassa työskentelemiseen ja kenties minullakin saattaa olla jotakin annettavaa toisille. Olin niin innoissani, kun sain kuulla, että miut on valittu ¼, Suomesta tänne osallistumaan. Yhteensä meitä taisi olla valittuna 15 eri maista ...meidän lisäksi mm. Ruotsista, Norjasta, Englannista ja Hollannista. Ja tottakai Oriflamen Tukholman konttorin väkeä oli mukana.

Meille tuli etukäteen lista, josta valittiin itselle sopivat aiheet mistä puhua Digital Summitin videoilla. Sai esittää toiveen omalta kohdalta. Mikä tuntuu omalta jutulta. Saimme siis etukäteen vähän tietää miten valmistautua tapahtumaan. Samalla pystyin miettimään ja vähän harjoittelemaan etukäteen englanniksi puhumista. Itse asiassa mikään muu reissussa ei jännittänyt, kun se, että riittääkö oma kielitaito. Ja hyvin sillä pärjäsi. Ja toiset auttoivat sanojen valinnassa, jos itse ei niitä löytänyt.

Luonnollisesti meidän piti valmistautua esittelemään itsemme…ja miettiä mikä on oma digitaalinen super voima. Miulla se on ehdottomasti "olla oma itseni". Ja se kyllä pätee kaikkeen muuhunkin...nähin on varattu maksimi 30-60sek. aikaa. Ei sen pidempiä tarinoita.

 

Matkani alkoi siis junalla maanantai aamuna, Lappeenrannasta Tikkurilaan ja sieltä lähijunalla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Siellä treffasin Anna-Leena Pieskän, Marjut Kähkösen ja Amanda Taikoffin.

Lento oli mukavan lyhyt. Taksilla hurautimme lentoasemalta hotelille, joka oli upea Downtown Camper by Sandic hotelli Tukholman keskustassa. Mie ja Anna-Leena oltiin kämppiksiä. Mikä oli ihana asia, kun olemme aika läheisiä ystäviä ja näemme toisia tosi harvoin livenä.

Yhdessä Marjutin ja Amandan kanssa lähdimme maanantai iltana vähän käppäilemään Tukholman keskustaan. Kierrettiin muutama kauppa ja käytiin syömässä yhdessä. Ajoissa hotellille nukkumaan. Oli mukava tutustua Amandaan, fiksuun nuoreen ja suht tuoreeseen kasvoon Oriflamessa. Myö muut tunsimme toisemme jo aiemmin.

Tiistai aamuna herättiin aikaisin ylös ja aamupalan jälkeen kohti Oriflamen konttoria. Suomen toimitusjohtajamme Henrik Grannas ja myyntijohtajamme Paula Perälä olivat saapuneet paikalle maanantai iltana, joten näimme heidät vasta tiistaina.

Tiistain teemana oli aika pitkälle tarinat ja millaiset tarinat toimivat sosiaalisessa mediassa?! Pitkän luennon asiasta piti Owen Fitzpatrick. Lisäksi jotkut oriflamelaiset kertoivat oman tarinansa, kuten Anna-Leena omansa ja se meni todella hienosti. Anna-Leena on ollut Oriflamessa vähän vähemmän aikaa kuin mie. Hän on kuitenkin tehnyt koko ajan aktiivisesti töitä somessa. Joten jos kuka niin hän on digitaalinen ammattilainen meidän työssä. Itsensä brändäys oli vahvasti esillä. Samoin se, että täytyy olla oma aito itsensä myös somessa. Tarinoilla on tarkoituksensa... millaisia tunteita ne kuulijassa/näkijässä aiheuttaa.

Oriflame puutani kutsutaan BDB = Beauty, dreams and business. Ajattelen sen kertovat lähes kaiken työstämme. Meillä on käytössä oma logo ja myös tägään mielelläni #beautydreamsbusiness "oman puuni nimen" somessa. Itse olen yrittänyt valmentaa omaa tiimiäni/puutani somessa mahdollisimman hyvin. Ja sainkin tästä nyt Digital summitissa kuulla, että se on huomattu. Joten siltä osin tiedän ainakin olevani oikeilla jäljillä. Sitähän oikeastaan lähdin täältä hakemaan, että opin jotakin uutta ja tiedän mikä nykyisissä toiminnassani on viisasta ja minkä voisi jättää vähemmälle.

Lisäksi pääsimme tutustumaan Skin Research instituuttiin, missä Doctor Susanne Fabre piti meille luentoa ihosta ja ihonhoidosta. Ja saimme käydä testauttamassa ihomme ihon testilaitteessa. Ilo oli kuulla, että ihossani ei ole vielä paljon ryppyjä. Ja jotakin pigmenttiläiskiä näkyy, mutta nekin ovat hyvin vähäiset. Liekö NovAge ihonhoito setin käytöllä yms. tuotteiden ollut apua asiaan!?

Illalla ehdimme pikaisesti käymään hotellilla ja siitä sitten lähdimme Tukholman keskustaan illalliselle (en muista ravintolaa? Restaurent Underbar?). Pöydät notkuivat ruokaa… nälissään ei tarvinnut olla.

Täältä me suomalaiset lähdimme hyvissä ajoin nukkumaan, koska tiesimme, että keskiviikko päivä tulee olemaan rankka… ne englannin kieliset, videot odottavat!?

Keskiviikkona meillä oli teemana aika pitkälle NovAge ihonhoito setit ja niiden myyminen sosiaalisessa mediassa. Marjut kertoi mm. upean oman tarinan. Marjut on ollut Oriflamessa paljon kauemmin kuin mie joten mielelläni kuuntelen mitä hänellä on kerrottavaa. Hänellä on hyvin viisaita ajatuksia. Moni muukin kertoi oman tarinan; miten he myyvät ihonhoito settejä. Keskustelimme myös näytteistä ja niiden tarpeellisuudesta.

Olin myös yhdessä testiryhmässä missä keskusteltiin englanniksi Oriflamen nettisivuihin liittyvistä asioista. Oli ilo huomata tämäkin, että selvisin tästäkin joten kuten kielitaidollani.

Tämän jälkeen pääsinkin meikattavaksi. Oli niin ihanaa kerrankin istua itse ammattilaisen meikattavana. Katsoa millaisia värejä hän minulla laittaa jne. Se hieman rentoutti ajatusta kohta alkavista video kuvauksista.

Alkoi olla jo melkein ilta, kun tuli minun vuoroni mennä kuvattavaksi. Onneksi Paula osallistui myös tähän niin kielitaito ei ollut muurina. Ja minulle oli sanottu, että voin puhua myös suomeksi… ja sitten voidaan kokeilla myös englanniksi. Videot tapahtui niin, että minulta kysyttiin kysymys…ja sitten ikään kuin vastasin siihen kun kamera kuvasi. Kun sain ensiksi puhua suomeksi se varmasti rentoutti jännitystä… ja sen jälkeen uskalsin kokeilla myös englanniksi. Miulle oli annettu mm. teemat: Miten saan tiimini/puuni toimimaan...miten oikein teen sen ja miksi käytän Omaa Oriflame Kauppaa. Sitä en todellakaan tiedä miten ne videot loppupelissä onnistui? Niitä ei ole meille näytetty, mutta itselle jäi mieleen, että selvisin voittajana tästä. Uskallan varmasti seuraavan kerran enemmän.

Video kuvauksen jälkeen suorinta reittiä illalliselle, Restaurant Grodaniin? (en ole siis varma kummin päin nämä ravintolat olivat missä syötiin illallista.)

 

Täällä meidät myös palkittiin kaikki! Meistä tuli Digital Summit Ambassadoreita. Todistukset allekirjoitettiin paikan päällä yhdessä Yura Mykhaylyukin, (VP and Regional Head of WE and GDIL) kanssa ja ikuistettiin valokuvin. Saimme myös upeat tuotekassit mukaamme samalla. Kassin sisällä oli NovAge Ecollagen Wrinkle Power ihonhoitosetti, Wellness pack, 2 upeaa kirjaa: Social Media for Direct selling Repsentatives/Karen Clark ja Social Media for Direct selling Leaders/Karen Clark. Pääsee oikein kunnolla englantia lukemaan.

 

Digital Summit oli kaiken kaikkiaan upea kokemus. Se on jännä juttu, että Oriflame kulttuuri elää maiden rajojen ulkopuolella myös. Lisää tämmöisiä kivoja elämyksiä. "Emme tee töitä yksin, vaan yhdessä. Tästä juuri on Oriflamessa kyse"! Hakeutukaa rohkeasti mukaan! 😊 t. Päivi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •