8. helmi, 2019

Värikartta

Katso itseäsi uusin silmin 👀😊

Seiso peilin edessä
* Katso itseäsi
* Hymyile
* Lausu itsellesi joku positiivinen asia/kohteliaisuus

Oliko tämä siulle helppoa🤔?
Onnea 😍🌹jos ei ollut... se on varsin yleistä niin ajatella...😉. Näkee peilistä vain ”omat virheensä”. Kukapa olisi täydellinen?
Mieti miten voisit korostaa omia hyviä puoliasi. Tarpeen tullen turvaudu ammattilaisen apuun niin pukeutumisessa, värimaailmassa tai oman elämän hallinnassa. (Keho, mieli).

Tiesitkö, että menee vain puoli minuuttia kun tapaat uuden henkilön ja luot ensi vaikutelman hänestä? Ja hän luo siusta?

Voit vaikka miettiä paperille... mitkä ovat itsesi hyviä puolia? Mitä haluat muuttaa itsessäsi? Millaisissa värejä käytät? Onko vaatteiden ostaminen ikävää? Mukavaa? Onko siun vaikea löytää itsellesi sopivia vaatteita? Meikkaatko aina samalla tyylillä? Entäpä hiukset?
Pienillä muutoksilla, itselle sopivilla asioilla saa ihmeitä aikaan.
Joku paita saa uutta ilmettä koruista ja vaikka huivista. Näin sitäkin tulee ehkä käytettyä vaikka tuntuu taas kerran siltä, että tuli ostettua vika ostos.

Miten värit sitten toimivat?

Pidä väriä lähellä kasvoja, valo heijastaa sitä ylöspäin... se heijastaa joko siulle pukevia sävyjä tai tekee varjoja kasvoille.

Väreillä on myös psykologinen vaikutus. Ne välittävät sanattomia viestejä. Vaaleat ja pehmeät sävyt antavat helposti lähestyvän mielikuvan. Oikean värinen punainen taas luo itsevarmuutta. Vinkki: Jos olet stressaantunut käytä sitä 😉‼️

Sävy
Sävy viittaa minkä värinen pohja sävy värissä on. Onko se lämmin vaiko viileä?! Tuo samainen punainen väri voi olla joko ”sinertävän punainen” kuten luumu tai lämmin oranssi lähellä tomaatin väriä. Vihreistä esim. Havun vihreä on viileä sävy (sinipohjainen) ja taas oliivin vihreä lämmin (keltapohjainen).

Värin täyteliäisyys viittaa värin puhtauteen tai kirkkauteen. Myös kankaan materiaali vaikuttaa tähän
Esim. Kiiltävä ja Matta.

Jos ajattelet esim. Huulipunan💄💋Oranssin ja pinkin sävyjä, vaalealle värityypille.
Niin koralli ja lämmin pinkki kuuluuvat lämpimälle vaalealle ja Roosa ja karamellipinkki viileälle vaalealle.

Tummalle ja lämpimälle sopii juuri tuo aiemmin mainittu tomaatinpunainen tai ruosteenruskea.
Tummalle ja viileälle rubiininpunainen tai pehmeä malvan sävy.

 HUULIPUNAN VALINTA 💄💋
- Sopiiko valitsemasi väri vaatetukseen ja meikkeihisi? (huomio paidan ja poskipunan väri)
- Raikas tumma huulipuna saa ihosi näyttämään kirkkaammalta ja vaaleammalta
- Jos ihosi on epäpuhdas, väritön ja väsynyt, punainen tai roosa hyvä valinta
- Kellertävät hampaat korostuvat ruskealla, keltaisella tai lilalla huulipunalla
- Jos haluat katseen kiinnittyvän silmiisi valitse vaalea tai neutraali väri huuliin…jos haluat huomiota huuliin valitse tumma, kirkas tai värikäs huulipuna ja silmämeikki vaaleammaksi.

Huultenrajaus👄✍🏻:
Rajauksella saat muotoiltua huulista symmetriset, ja voit joko suurentaa tai pienentää huulia aavistuksen verran rajauksen avulla. Rajaus myös ehkäisee huulipunaa ”karkailemasta”. Valitse sävyksi joko sama tai tummempi kuin huulipunassa.
• Aloita huultenrajaus ensin keskeltä suupieliin päin, sitten suupielistä keskelle päin, se auttaa saamaan rajauksesta symmetrisen
 
Huulipuna💄:
Huulipuna kruunaa koko meikin tai voi vääränvärisenä pilata sen. Värin on sovittava kokonaisuuteen, eli ihoon, hiuksiin ja silmiin, sekä tietenkin muuhun meikkiin. Muista, että vaalealla sävyllä ja kiillolla saat lisää volyymia ja pulleutta huuliin, kun taas tummat ja mattasävyt pienentävät huulia.
Vinkki: Pohjusta huulet tarvittaessa, peruspohjustukseksi riittää huulen rajan päälle levitetty meikkivoide ja puuteri.
• Levitä huulipuna huulipunasiveltimellä huolellisesti rajan sisäpuolelle

Katso tästä huulipuna kartasta itsellesi lisää vinkkejä 😉. ❤️T.Päivi