siihen suuntaan mihin pitää. Jokaisen yrityksen tarkoitus on "kasvaa". Saavuttaa yrityksen asettamat tavoitteet. Yksilö on saatava ymmärtämään... missä hän on menossa henkilökohtaisella tasolla. Mitä hän on saavuttanut työssään? Ja mitä asioita hän tavoittelee? Mitä työ merkitsee hänelle? Jne. Jos hän ei tätä hahmota... ei hän ole oikein itsekään pohtinut > mitä hän työltään odottaa ja haluaa. Tässä tilanteessa johtajan tehtävä on mitä ilmeisemmin yrittää avata tämän työntekijän tilannetta. Kaikkihan lähtee meistä itsestä... Omasta asenteesta ja omasta halusta edetä. Ei siihen oikein mitään taikasanoja ole! "- Varo mitä sä sanot, sä saat sen"! Johtajan työhön kuuluu niitä mukavia hetkiä... voi nauttia työn tuloksista, mukavista hetkistä yhdessä... sekä niitä vähemmän mukavia, kun joudut puuttumaan työyhteisön konflikteihin, ratkomaan niitä... asettumatta varsinaisesti kenenkään puolelle. Ei ole aina maailman helpoin tehtävä. Mutta... luulenpa että tällä tavoin johtaja saavuttaa itselleen kunnioituksen ja luottamuksen. Johtajan täytyy myös kunnioittaa muita työyhteisössä. Hänellä pitäisi olla hyvät välit = keskustelu yhteys kaikkiin. Omassa työssäni näen asian niin, että kunnioitus sekä ylempänä, että alempana oleviin on se juttu, että on kasvamassa hyväksi johtajaksi. Kasvuprosessi jatkuu... "Emme kasva, kun asiat ovat helppoja. Kasvamme, kun kohtaamme haasteita." Tuntematon Eilisessä aluejohtaja kokouksessa miut palkittiin Kasvun Liekki kampanjassa, Etelä-Suomen osalta. Olemme kasvaneet isommaksi kampanjan aikana. Saaneet pidettyä porukan kasassa. Yksin Mie en ole tätä tehnyt vaan kaikki myö alueeni/puuni ihmiset yhdessä. Kiitän siis tätäkin kautta Oriflame puuni managereita ja edustajia. I❤️Oriflame, T.Päivi" has-arrows="False">

Viime päivinä olen mietiskellyt itsekseni, että millainen on hyvä johtaja?

Hyväksi johtajaksi tullaan vuosien kokemuksen myötä.
Tähän varmasti vaikuttaa se...
millainen (esimies)
pohjakoulutus on? Vai onko sitä ollenkaan? Työkemus, Ikä, itsetunto, elämänkatsomus jne.

Jotenkin ajattelen, että ensin on luotava se hyvä yhteishenki työyhteisöön. Silloin kun tämä asia on kunnossa...
voi alkaa "johtaa sitä aluetta" > siihen suuntaan mihin pitää. Jokaisen yrityksen tarkoitus on "kasvaa". Saavuttaa yrityksen asettamat tavoitteet.

Yksilö on saatava ymmärtämään... missä hän on menossa henkilökohtaisella tasolla.
Mitä hän on saavuttanut työssään? Ja mitä asioita hän tavoittelee?
Mitä työ merkitsee hänelle? Jne.
Jos hän ei tätä hahmota... ei hän ole oikein itsekään pohtinut > mitä hän työltään odottaa ja haluaa.
Tässä tilanteessa johtajan tehtävä on mitä ilmeisemmin yrittää avata tämän työntekijän tilannetta.

Kaikkihan lähtee meistä itsestä...
Omasta asenteesta ja omasta halusta edetä. Ei siihen oikein mitään taikasanoja ole!
"- Varo mitä sä sanot,
sä saat sen"!

Johtajan työhön kuuluu niitä mukavia hetkiä... voi nauttia työn tuloksista, mukavista hetkistä yhdessä... sekä niitä vähemmän mukavia, kun joudut puuttumaan työyhteisön konflikteihin, ratkomaan niitä... asettumatta varsinaisesti kenenkään puolelle.
Ei ole aina maailman helpoin tehtävä.

Mutta... luulenpa että tällä tavoin johtaja saavuttaa itselleen kunnioituksen ja luottamuksen.

Johtajan täytyy myös kunnioittaa muita työyhteisössä. Hänellä pitäisi olla hyvät välit = keskustelu yhteys kaikkiin.

Omassa työssäni näen asian niin, että kunnioitus sekä ylempänä, että alempana oleviin on se juttu, että on kasvamassa hyväksi johtajaksi.

Kasvuprosessi jatkuu...

"Emme kasva, kun asiat ovat helppoja. Kasvamme, kun kohtaamme haasteita."

Tuntematon

Eilisessä aluejohtaja kokouksessa miut palkittiin Kasvun Liekki kampanjassa, Etelä-Suomen osalta. Olemme kasvaneet isommaksi kampanjan aikana.
Saaneet pidettyä porukan kasassa.

Yksin Mie en ole tätä tehnyt vaan kaikki myö alueeni/puuni ihmiset yhdessä.

Kiitän siis tätäkin kautta Oriflame puuni managereita ja edustajia.

I❤️Oriflame, T.Päivi