IHO – IHMISEN SUURIN ELIN!

Ihon kuntoon vaikuttavat ikä, terveys, elämäntyyli, ympäristötekijät ja mielentilat. Ihon vanheneminen näkyy kollageeni- ja elastiini säikeiden rapistumisena, iho menettää kimmoisuuttaan ja elastisuuttaan sekä veltostuu ja rypistyy. Ihon verenkierron ja ihosolujen uudistumisen heikentyessä iho alkaa näyttää harmaalle ja samealle. Elvyttävillä ihonhoitotuotteilla hoidettu iho vanhenee kauniisti ja arvokkaasti.

Tärkeintä on ihon puhdistus, kosteutus ja suojaaminen.
Mieliala ja elämänasenne näkyvät myös ulkonäössä. Kevyt, iloinen ja nuorekas elämänasenne virkistää elintoimintoja ja vaikuttaa suotuisasti myös ihoon. Hymyileviin kasvoihin ei tule ikäviä juonteita!

Älä stressaa! Rennompi elämänasenne, kiireiden vähentäminen ja lepohetket päiväsaikaan kohentavat ulkoista olemusta silminnähden. Kauneusunista ei puhuta turhaan, mutta virkistävä lepo ei vaadi välttämättä unta. Mielen ja kehon täydellinen rentoutus ajaa saman asian jopa tehokkaammin. Jo viisitoista minuuttia täysin rentoutuneessa tilassa tekee ihmeitä väsyneille kasvoille. Rentoutumishetkeen voi yhdistää myös ihanasti rentouttavan tai kohottavan naamion.

PUHDISTUS
Aamu alkaa aina ihonpuhdistuksesta, iho erittää yöllä talia ja uusiutuu voimakkaasti. Seuraukset näkyvät pumpulinpinnassa. Käytä ihotyyppisi mukaista puhdistustuotetta ja kasvovettä. Selvitä onko ihosi normaali-, herkkä-, kuiva-, seka- vai rasvainen ihotyyppi?

Silmä- ja huulimeikki puhdistetaan silmämeikinpoistoaineella. Kasvoille levitetään puhdistusmaitoa / vaahtoavaa puhdistustuotetta ja käydään kasvot läpi kevyin pyörittävin liikkein hieroen. Muista myös kaulan puhdistus! Huuhtele haalealla vedellä. Kuivaihoinen voi poistaa puhdistusmaidon pelkästään kasvopaperilla pyyhkimällä.

VIRKISTYS
Kasvovedellä viimeistellään puhdistus sekä virkistetään ja raikastetaan ihoa. Vesihuuhtelun jälkeen täytyy ihon pH saada tasoittumaan ja tämä on kasvoveden tehtävä. Kasvoveden jälkeen iho on valmis vastaanottamaan voiteiden kosteuttavat ja hoitavat aineet. Kuivaihoiselle voi riittää aamuisin pelkkä ihon raikastus kasvovedellä.
KOSTEUTUS JA SUOJAAMINEN
Älä vaan luule, että kosteusvoiteen käyttö olisi tarpeen. Se meinaan on. Valitse ihotyypillesi sopiva tuote, joka pitää ihosi tarpeen mukaan joustavana tai himmeän mattaisena. Epäpuhtaudet pysyvät paremmin poissa, ihohuokoset näyttävät pienemmiltä ja meikki kestää paremmin. Jos tarve vaatii pidä mukanasi pieni epäpuhtauksia kuivattava paikallishoitoaine.

Päivävoiteen tehtävä on kosteutuksen lisäksi suojata ihoa ilmansaasteilta, säteilyltä ja pölyltä. UV-suoja suojaa ihoa auringon vanhettavilta säteiltä, muista myös suojakertoimet aurinkoon. Yövoiteen tehtävä on ravita ja hoitaa ihoa.

Iltapesu puhdistaa iholtasi meikin ja päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet. Puhdistustuote puhdistaa ihon, ihohuokoset ja meikin. Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, supistaa ihohuokosia ja palauttaa ihon normaalin pH:n. Käytä aina molempia ja sipaise iholle lopuksi kosteusvoidetta.

Yövoiteet ovat yleensä täyteläisempiä koostumukseltaan. Muista käyttää aamuin illoin pieni määrä silmänympärysvoidetta herkälle ja ohuelle silmänympäryksen iholle sekä huulien hoitovoidetta huulille ja huultenympärysiholle.

Ankarassa pohjoisessa ilmastossamme iho vaatii lisäksi myös erityistä suojaa. Couperosa eli ihon laajentuneet pintaverisuonet ovat tyypillisiä suomalaisille, koska ympäristö rasittaa ihoamme voimakkaasti. Muista valita ihoa vahvistavia, rauhoittavia ja suojaavia tuotteita. Suojaa iho erityisesti saunassa, pakkasessa ja auringossa.

Lisää ihonhoito juttuja opit Oriflamen koulutusten avulla 😊.
❤️T.Päivi