29. huhti, 2017

Noloja tilanteita osa 2.

Ensimmäinen Oriflame tarinani kuva on otettu Kap Verdellä v.2008, Oriflamen palkintomatkalta.
Voi se oli ikimuistoinen matka...
kyseessä oli upea Riu Funana hotelli. Hotelli alueelle oli ranneke mitä näyttämällä pääsi sinne takaisin. Se oli ihan oma maailmansa.
Muistaakseni sinä vuonna kun siellä vierailtiin... se oli toinen vuosi vasta, kun suomalaiset sinne matkustivat.
Meillä oli älyttömän kivaa. Tanssittiin beachilla afrikkalaisia tansseja. Uitiin välillä meressä välillä altailla.
Kap verdellä tapahtui myöskin pari hassua/noloa juttua.
Lähdettiin puolisoni ja parin muun oriflamelaisen kanssa tutustumaan keskustaan. Olin laittanut päälleni mukavat kesäiset, vilpoisat vaatteet, koska siellä oli todella kuuma.

Keskustassa...Kaikki muut olivat ehtineet jo ylittää kadun. En tiedä miksi jäin yksin risteykseen? Kuinka ollakaan tuli valtava tuuli ja pyyhkäisi hameen helmat korviin... niin Mie sitten seisoin stringeissäni keskellä risteystä hame korvissa "Marilyn tyyliin".
Siitä sitten ajoi auto täynnä tummaihoisia miehiä... ja koska tilanne näytti siltä, että olen yksinään haahuilemassa. He kaahasivat hirmu vauhtia korttelin ympäri... ja vilkuttelivat iloisesti autosta.
Sillä aikaa olin jo ehtinyt kietoutua, rakkaan puolisoni kainaloon. Kun he ajoivat uudelleen autolla ohi.
Toinen minkä muistan elävästi reissulta on tarina minkä muistavat varmasti kaikki muutkin reissussa olleet 😂.
Olin ostanut Espanjan palkinto matkalta kassillisen kenkiä... olen siis aivan hullu kenkien perään...
Ja olin ottanut yhdet uudet korkokengät mukaan reissuun, juhlaillallista varten.
Niin me naiset ja miehet laittauduttiin kauniiksi ja juhla vaatteisiin. Juhlaillallinen oli Kap Verden hienoimmassa, ranskalaisessa ravintolassa.
Kun kävelimme kohti ravintolaa kivikkoista rantatietä... katkesi miulta tietysti toisesta korkkarista satiininen kanta... hienoa 🤔😆tämähän oli juuri se mitä illalta odotin. Pääsimme ravintolan ovelle. Ystävällinen tarjoilija kävi hakemassa kenkäni tarjottimella. Ja vei sen takahuoneeseen operoitavaksi... ja toi tietysti liimatun ja teipatun kengän takaisin miulle.
Ajatus siitä, että olisin kävellyt yöllä ilman kenkiä, Kap verden rantakivikossa ei oikein houkuttanut... 👠mutta palvelu oli siellä paikassa kohdallaan😉👍.

27. huhti, 2017

Ihonhoito rutiini on tärkeää!

Ennen kun tulin Oriflameen mukaan... ihonhoito oli jotenkin retuperällä. Olin kyllä kuullut äidiltäni, että meikit pitää pestä pois. Millä? No tyyliin saippualla...
Saippua kuivattaa mielettömästi ihoa. Usein sen PH arvo on 10 kun ihon se on noin 7. Ei ihmekään jos ihoa kiristää ja se tuntuu kuivalta.
Kosteusvoidetta olin kyllä käyttänyt, mutta tuskin ymmärsin päivä- ja yövoiteen eroa. Saatikka silmämeikinpoistoaineen tärkeyttä silmänympärysvoiteineen.
Tai sitä miksi ihmeessä käytän kasvojen puhdistusaineen käytön jälkeen kasvovettä?!
Ihotyypit? Eikö käykään samat tuotteet kun bestikselle? Tai äidille?
Pitääkö meikkivoiteen valinnassa huomioida ihotyyppi?
Kyllä pitää tietää ja ymmärtää nämä kaikki.

Millaisia ihotyyppejä on olemassa?
Kuiva, rasvainen (näitäkin on 2 erilaista pintakuiva ja öljyinen) ja sekaiho. Näistä yleisin suomalaisilla on sekaiho.

Herkkäiho... tämän päivän muoti ilmiö kun yrität tarjota uudelle asiakkaalle ihonhoito tuotteita? Se ei siis ole varsinainen ihotyyppi > semmoinen voi olla millä tahansa ihotyypillä.

Päivällä iho tarvitsee kosteutta ja suojaa... yöllä nukkuessa iho lepää ja ottaa vastaan hoitavia ainesosia.
N. 20-25v asti iho uusiutuu joten sitä nuoremmat pärjäävät hyvin yhdellä ja samalla kosteusvoiteella.

Missään ei ole niin ohutta ja herkkää ihoa kun silmänympärysiholla siksi sen alueen hoitamiseen tarvitaan omia tuotteita.

Puhdistusaineella puhdistat kasvot ja kasvovedellä jatkat ihotyypin mukaista puhdistusta.
Kun pyyhkäiset kasvot kasvovedellä monesti huomaat, että pelkkä puhdistus ei riitä. Ja samalla palautat iholle "happovaipan" vedellä lotraamisen jälkeen.

Kuorinnat ja naamiot tulevat näiden tueksi.

Toinen mihin törmään asiakkaiden kanssa jatkuvasti...
Kun en käytä meikkiä ei miun tarvitse puhdistaa kasvoja - ne ei likaannu. Nytpä kerronkin tähän semmoisen jutun minkä yleensä kerron kun koulutan edustajia ihonhoidosta...
Mielikuvissa ajat auton pesuriin. Sen jälkeen ajat puhtaan autosi parkkiin keskustaan pariksi tunniksi mennäksesi shoppailemaan...
kun sitten palaat auton luokse ja pyyhkäiset sormella auton pintaa?
Huomaat, että se ei olekaan enää puhdas. Jos "peltilehmä" imee kaikki pölyt yms. Auton pintaan niin miten luulette omien kasvojenne, ihohuokosineen toimivan?!

Kyllä ihonhoito on tärkeää!
Se on nykyisin todella helppoa, kun siihen on selkeät ohjeet ja tuotteet. Puhutaan ihonhoito rutiineista. Kuvassa on oma suosikkini NovAge linjan ihonhoitosetti, suositus ikä n. 40v.
Ihon ikä ei aina ole sama kun biologinen ikä... se on hyvä myös muistaa.

Lisää näistä opit Oriflamen avulla.
❤️T.Päivi

26. huhti, 2017

Egyptin matka - tekevällä sattuu...

Kuten tarinassani kerron kilpailin Egyptin matkasta uusien aloittavien piiriedustajien sarjassa ja kun päätin, että olen siellä matkalla niin siellä sitten olin puolisoni kanssa.

Matka oli ikimuistoinen... monella tapaa. Ensimmäinen ns. oikea ulkomaan matka Viroa, Venäjää tai Ruotsia vähättelemättä. Matka oli Sharm El Sheikhiin ja samalla pääsimme tutustumaan myös Kairoon. Samalla koin suurta ylpeyttä, että olin onnistunut työssäni ja päässyt nyt ansaitsemalleni ulkomaan matkalle.

Siellä Kairon retkellä nimenomaan oli sanottu, että kukaan ei lähde kameleiden kyytiin ennen kun annetaan lupa. Noh enhän mie tietysti tätä kuullut vaan hyppäsin oitis Kamelin selkään...

Muuten kaikki meni hyvin, mutta myös mieheni joutui hyppäämään kamelin selkään jotta sai maksusta miut alas sieltä... onhan meillä jossakin muistona kauniit kuvat, kun ollaan käsi kädessä, kamelien selässä ja 3 upeaa pyramidia näkyy taustalla. Mut kalliiksi se muuten tuli.

Kuka miut paremmin tuntee niin tietää, että miulle sattuu ja tapahtuu aina "noloja juttuja" kommelluksia... käytän itsestäni leikkimielisesti sanontaa "Nolojen tilanteiden nainen".

Täällä Egyptissä tapahtui myös semmoinen hassu juttu, että olimme mieheni kanssa altailla ja sieltä sitten kutsuttiin leikkimieliseen kisaan osallistujia. Ja tietysti mie jouduin/pääsin siihen osallistumaan.

Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes olin voittanut kisan... kisan lopussa, erään mieshenkilön pallon kiinniotossa. Kun nousin ylpeänä ylös vedestä ja esittelin kiinni saamaani palloa... niin yleisössä oli hauskoja ilmeitä... moni hymyili jopa naurahti ystävällisesti miulle...

Miulla oli lähtenyt yläosat bikineistä pois päältä... joten voitte kuvitella oliko noloa mennä takas rantaan. Noh... sitä on oppinut nauramaan itselleen kun aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. 🙂

26. huhti, 2017

Kuinka kaikki alkoi Oriflamessa

Minä ja Oriflamen tarinani

Minusta on mahtavaa, että matkoille voi ottaa mukaan myös elämänkumppaninsa. Se kertoo siitä, että Oriflamessa perhearvot ovat korkealla!