6. touko, 2017

Silmät ovat sielun peili

"Silmät ovat sielun peili
Kulmilla kehystät kehystät peilisi."

Silmämeikki voi oikeastaan olla minkä värinen tahansa. Toki silmän omasta väristä, vaaleudesta yms. Voi ottaa sävyn valintaan vinkkejä.
Miusta silmämeikki on aina persoonallinen juttu.

Luomiväri:
Tarkoituksena on saada silmä kauniisti esiin. Päivämeikiksi riittää yksi ”ihonmyötäinen” luomiväri levitettynä koko luomelle. Kahdella värillä tee korostus levittämällä vaaleaa sävyä koko luomen pohjalle aplikaattorisiveltimellä, ja varjostus levittämällä tumma sävy luomen ulkonurkkaan ja luomivakoon, häivytä huolellisesti häivytyssiveltimellä.

Rajaus:
Antaa katseelle syvyyttä, poistaa silmistä unisuuden, pidentää ripset ja antaa silmälle muodon! Muista aina tukea kättäsi, kun teet rajausta, sen ei tarvitse onnistua yhdellä vedolla. Jos haluat pehmeämmän rajauksen, tee se luomivärin alle. Voit aloittaa tai lopettaa silmämeikin rajaukseen! Tee rajaus aivan ripsen tyveen, ulkonurkassa aavistuksen voimakkaampana kuin silmän sisänurkassa.

Ripsiväri:
Valitse ripsiväri halutun lopputuloksen mukaan, erilaisilla mascaroilla saat erinäköiset ripset. Voit myös valita joko vedenkestävän tai vesiliukoisen. Lisäksi voit käyttää ripsien ja kulmien hoitotiivistettä ripsivärin alla sekä yöllä hoitamassa. Levitä ripsiväri ripsien tyvestä kärkeen päin suuntautuvin vedoin.

Kulmat:
Silmät ovat sielun peili ja kulmakarvat sen peilin kehys, älä unohda niitä! Huolittele kulmat aina meikin yhteydessä. Kulmien sävy määräytyy hiusten värin mukaan. Harjaa kulmat muotoon ja meikkaa tarvittaessa kulmakynällä tai luomivärillä, muista kevyt työskentelyote. Laskeutuvan luomen meikkauksessa kulmien huolittelu on ehdottoman tärkeää!

”Siistit kulmakarvat antavat silmälle enemmän tilaa.”

VINKKI!
Muista, että silmämeikin kolmiulotteisuus perustuu valoihin ja varjoihin; vaalea korostaa ja suurentaa, kun taas tumma varjostaa ja pienentää. Kokeile rohkeasti uusia värejä! Vastaväreillä korostat silmäsi omaa väriä ja saat silmäsi loistamaan!

Sininen silmä – vastavärit: oranssi, persikka ja ruskea,
suurentavat: sininen, turkoosi, vihreä, lila

Ruskea silmä – vastavärit: sininen, turkoosi, vihreä, lilan sävyt, suurentavat: ruskea, terrakotta, persikka, aprikoosi

Vihreä silmä – vastavärit: punainen, kanerva, lila, roosan eri sävyt,
suurentavat: vihreä, kulta, sininen

Kuvassa näet suosittuja Oriflamen meikkejä 😊